Essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën?
Over de hele wereld vind je een grote verscheidenheid aan planten in verschillende formaten, kleuren en met verschillende geuren. In elk van deze planten zitten bestanddelen, die met het blote oog meestal niet zijn waar te nemen. Maar je kunt ze meestal wel ruiken. Zij zitten verstopt in de zaden, schors, stelen, wortels, schillen, bloemen, bladeren en andere delen van planten. Deze aromatische bestanddelen, zijn zeer geconcentreerd en krachtig. Wij noemen dit essentiële olie.
Met andere woorden: een zeer geconcentreerde extract uit planten.

Een essentiële olie bestaat uit verschillende natuurlijke chemische bestanddelen. De puurheid en de therapeutische waarde van de chemische bestanddelen worden door een aantal variabelen beïnvloed. Het deel van de plant waar de oliën worden geproduceerd, de toestand van de grond, mest, de geografische regio, het klimaat, de hoogte, het oogstseizoen en de methode van destilleren. Al deze factoren zijn van invloed op de werking en de kracht van de olie. Naast de voordelen voor de planten en het feit dat ze heerlijk ruiken voor mensen, zijn essentiële oliën al heel lang in gebruik bij de mens. Oude beschavingen zoals bijvoorbeeld de Egyptenaren gebruikten essentiële oliën ook al.

Hoe gebruik je essentiële oliën?
Essentiële oliën kun je gebruiken voor een groot aantal emotionele en lichamelijke wellness-toepassingen. Ze kunnen elk apart (enkelvoudig) worden gebruik of in een complexe formule (samenstelling) middels een van de volgende drie methoden: Aromatisch, Op de huid en Inwendig.

Op de flesjes essentiële oliën staat altijd duidelijk aangegeven, hoe je de essentiële olie kunt toepassen (Aromatisch, Topisch of Inwendig). Lees het etiket zorgvuldig en let altijd goed op, dat je 100% natuurlijke essentiële oliën gebruikt.
Mijn voorkeur gaat uit naar de essentiële oliën van DoTERRA. Deze zijn 100% natuurlijk en ondergaan een uitgebreide testprocedure waardoor de essentiële oliën constant in hun therapeutische waarde zijn.

Workshop?
Dit is een gezellige informatieve bijeenkomst in mijn praktijk in Noordwijk of bij je thuis en is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over essentiële oliën. Je krijgt uitleg over wat essentiële oliën zijn, waar je ze allemaal voor kunt gebruiken en hoe je ze kunt toepassen in jouw ‘lifestyle’ (gezondheid, beauty, sport, ontspanning etc.). Je kunt de oliën ruiken, voelen en sommige proeven. Er is ook uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en de oliën te kopen.

Lijkt het je leuk om naar een workshop te komen? Neem dan zeker contact met mij op.

Producten bestellen?
Ben je geïnteresseerd in een olie en wil je bestellen? Dat kan heel eenvoudig via mij of via www.mydoterra.com/puur
Om de shop binnen te gaan klik je op ‘Shop’ rechtsboven. De prijzen zijn excl. BTW.

Wil je meer dan één olie aanschaffen of heb je interesse in één van de kits? Dan is het ook mogelijk om je producten met 25% korting te kopen. Klik dan op ‘Join & Save’. Je kunt hier een kortingsaccount openen. Voor meer informatie hierover kun je ook contact met mij opnemen.